Варна °
fallback
Живот
10:09 | 12 март 2018
Обновен: 09:53 | 14 май 2025

Сьомга с чери доматки, пармезан и сметана

Време на приготвяне: 20 минути Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

4 филета сьомга

3 скилидки чесън

50 г настърган пармезан

500 г чери доматки

няколко свежи листа босилек

300 г спанак

1/2 течна сметана за готвене

бучка масло, зехтин

сол, черен пипер

 

Приготвяне:

Овкусете рибните филета с малко сол и черен пипер. Загрейте няколко капки зехтин в тигана и сложете рибата най-напред с кожичката нагоре. Трябват ѝ около 6 минути, след което може да я обърнете за около 2 минути с кожичката надолу. Когато е готова може да я извадите от тигана и да разтопите в него една бучка масло. Прибавете стрития чесън, нарязаните наполовина чери доматки, спанака, босилека, сметаната и пармезана. След като сместа поври 5 минути може да върнете в нея сьомгата и да готвите до сгъстяване на соса.

 

az-jenata.bg

Четете още: Експерти съветват: Консумирайте картофите печени!

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback