Продукти:
4 филета сьомга
3 скилидки чесън
50 г настърган пармезан
500 г чери доматки
няколко свежи листа босилек
300 г спанак
1/2 течна сметана за готвене
бучка масло, зехтин
сол, черен пипер
Приготвяне:
Овкусете рибните филета с малко сол и черен пипер. Загрейте няколко капки зехтин в тигана и сложете рибата най-напред с кожичката нагоре. Трябват ѝ около 6 минути, след което може да я обърнете за около 2 минути с кожичката надолу. Когато е готова може да я извадите от тигана и да разтопите в него една бучка масло. Прибавете стрития чесън, нарязаните наполовина чери доматки, спанака, босилека, сметаната и пармезана. След като сместа поври 5 минути може да върнете в нея сьомгата и да готвите до сгъстяване на соса.
az-jenata.bg
Четете още: Експерти съветват: Консумирайте картофите печени!