Варна °
fallback
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 09:36 | 14 май 2025

Дроб сарма в було

По материала работи: Слав Велев

Продукти: За 4-6 порции: 1 кг агнешки дреболии заедно с булото 100 г стопено масло 1 връзка зелен лук 100 г ориз 2 яйца 200 г кисело мляко 1 с. л. брашно черен пипер магданоз джоджен сол

Приготвяне: Почистените и измити дреболии се варят в подсолена вода 10 мин., след което се нарязват на малки парченца. В част от мазнината се запържва нарязаният на ситно лук. Прибавят се последователно нарязаните дреболии и оризът и също се запържват леко. Заливат се с малко бульон от дреболиите и се оставят да поврат 10 мин. Подправят се на вкус със сол, черен пипер, магданоз и джоджен и се отстраняват от котлона, за да може оризът да поеме водата и да набъбне.   

Предварително измитото и накиснато в студена вода було се нарязва на парченца. Във всяко парче се поставя малко от приготвената смес. Плънката се завива с краищата на булото и се оформя като сарма, която се нарежда в тавичка. Така приготвените сарми се заливат с малко бульон и мазнина и се пекат. Към края на печенето се заливат с разбитите яйца, брашно и кисело мляко и се допичат до зачервяване. Поднасят се топли. 

Добър апетит!

 

 

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback