Продукти:
10-15 пресни гъби печурки
2 пакетчета крема сирене
150 г синьо сирене
100 г кашкавал или моцарела
150 г бекон
2 скилидки стрит чесън
люта чушка по желание
зехтин или олио
Приготвяне:
Сложете в купа крема сиренето, натрошеното синьо сирене и стрития чесън. Хубаво разбъркайте сместа. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запържете до златисто нарязания бекон. След това го отцедете от мазнината и го прибавете към сирената. Премахнете пънчетата на гъбите и ги почистете добре. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги напълнете със сместа. Върху всяка напълнена гъба поръсете малко настърган кашкавал или моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.
az-jenata.bg
Четете още: Рецепта на деня: Портокалов кекс с рожков