Варна 11°
fallback
Живот
13:30 | 14 февруари 2019
Обновен: 06:23 | 29 октомври 2024

Пълнени гъби със сирена и бекон

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 4-5

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

10-15 пресни гъби печурки

2 пакетчета крема сирене

150 г синьо сирене

100 г кашкавал или моцарела

150 г бекон

2 скилидки стрит чесън

люта чушка по желание

зехтин или олио

 

Приготвяне:

Сложете в купа крема сиренето, натрошеното синьо сирене и стрития чесън. Хубаво разбъркайте сместа. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запържете до златисто нарязания бекон. След това го отцедете от мазнината и го прибавете към сирената. Премахнете пънчетата на гъбите и ги почистете добре. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги напълнете със сместа. Върху всяка напълнена гъба поръсете малко настърган кашкавал или моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Рецепта на деня: Портокалов кекс с рожков

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback