Варна 14°
fallback
Живот
10:10 | 8 май 2019
Обновен: 06:24 | 24 април 2024

Фетучини с гъби и сметанов сос с градински чай

Време на приготвяне: 40 мин Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 пакет фетучини

1 супена лъжица зехтин

1 глава лук, нарязана

1 скилидка чесън, пресована

300 г пресни гъби

½ чаша готварска сметана

1 супена лъжица градински чай, ситно нарязан

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода и сварете пастата. Отцедете. В тиган на средна температура загрейте мазнината. Запържете в нея лука и чесъна. Добавете гъбите и гответе, докато омекнат. Смесете сметаната с градинския чай. Добавете ги и гответе с постоянно разбъркване, докато се сгъсти. Сервирайте пастата с по един-два черпака от соса във всяка порция.

 

az-jenata.bg

Четете още: Пролетна доматена крем супа с масло

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback