Едно от най-важните неща за диабетиците е организмът да не се лишава от въглехидрати, както се смяташе преди, а точно обратното - да получава необходимото му количество. През последните 10 години много неща се промениха в науката за диабета. С него може да се живее. Много хора с тази болест са постигнали успехи в спорта, изкуството, политиката. Болният с диабет вече може да се храни пълноценно. Например “да се подслади” с топки “Рафаело”
Необходими продукти: 150 гр. извара 100 гр. сорбитол (подсладител) 100 гр. кокос 100 гр. кокос за поръсване
Плънка: бадеми или сушени сини сливи, череши и т.н.
Начин на приготвяне: Кокосовите стърготини се разбъркват със сорбитола и изварата - гладко на крем. С лъжица се взема еднакво количество от сместа, прави се топче и вътре се пъхва бадем или друго по желание. Овалват се в кокоса и се поставят във фризера за 15 минути.
И не забравяйте – това, че диабетикът не трябва да яде бонбони, хляб и макарони, е твърдение от вчера. Световната ендокринология лекува диабета по нов начин. Менюто на пациента е така изчислено, че той да получава всички хранителни вещества - белтъчини, мазнини и най-важното - въглехидрати, във физиологични пропорции.
Да ви е сладко!