Варна °
fallback
Живот
09:36 | 17 септември 2015
Обновен: 00:54 | 18 май 2025

Рецепта на деня: Постни пълнени чушки

Приятен апетит!

По материала работи: Златина Добрева

 

Необходими продукти:

 

10 бр. чушки 1 ч. ч. зехтин щипка захар щипка сол

 

За плънката:

50 г орехови ядки 50 г стафиди 1 1/2 ч. ч. ориз 2 домата 1 глава лук 4 клонки копър 4 клонки магданоз джоджен 10 с. л. зехтин 1 ч. л. сол 1 ч. л. захар 1/2 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

Оризът се накисва в студена, подсолена вода. Наситненият лук се запържва в предварително загретия зехтин за 2-3 минути. Добавят се смлените орехови ядки. Подправя се със сол, захар, канела. Тиганът се оттегля от котлона и се добавя изплакнатият ориз. Пържи се 4-5 минути. След това се налива 1 ч. ч. вода и на много тих огън се оставя водата да се поеме от ориза. Ароматизира се с наситнените копър, магданоз и джоджен. Изсипват се стафидите. Плънката се поставя в чушките, отворите им се затварят с капаче от домат. Чушките се нареждат в голяма тенджера, налива се вода и зехтина, поръсват се със сол и захар, затискат се с чиния и се оставят да врат 45 минути на тих огън.

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback