Варна °
fallback
Живот
10:08 | 22 октомври 2015
Обновен: 20:41 | 14 май 2025

Рецепта на деня: Полента, запечена с шунка

Добър апетит!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти: 200 г царевично брашно 800 мл вода 300 г шунка 150 г настъргано сирене 40 г масло доматен сос сол

Начин на приготвяне: Изсипваме брашното във вряща леко подсолена вода, възваряваме, разбъркваме добре, намаляваме огъня и при постоянно бъркане сваряваме полентата. Оставяме да изстине, изрязваме  фигурки, подреждаме на редове в намазана с масло тавичка и поръсваме с шунка и сирене. Заливаме с разтопено масло и доматен сос, поръсваме с настърганото сирене и запичаме в умерена фурна.

Добър апетит!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback