Варна °
fallback
Живот
09:14 | 31 октомври 2015
Обновен: 21:12 | 14 май 2025

Хрупкави чуроси с пудра захар

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

2 литра олио за пържене 1 чаша вода ½ чаша маргарин или масло 1 чаша брашно ¼ чаена лъжичка сол 3 яйца ¼ чаша захар ¼ чаена лъжичка канела

Приготвяне: В дълбока тенджера загрейте мазнината на силен огън. За да направите сместа за чуросите, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Нека се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете огъня като непрекъснато разбърквате енергично, за да не загори и да не стане на бучки. Сместа трябва да се сгъсти. Свалете от огъня. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте с миксер. Напълнете сладкарски пош или шприц със сместа. Внимателно изстисквайте ивици тесто в сгорещената мазнина. Пържете на маслена баня за няколко минути и вадете с решетъчна лъжица. Отцедете чуросите върху кухненска хартия. Сервирайте с пудра захар.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback