Продукти:
2 литра олио за пържене 1 чаша вода ½ чаша маргарин или масло 1 чаша брашно ¼ чаена лъжичка сол 3 яйца ¼ чаша захар ¼ чаена лъжичка канела
Приготвяне: В дълбока тенджера загрейте мазнината на силен огън. За да направите сместа за чуросите, загрейте водата в друга тенджера. Добавете вътре маслото. Нека се разтопи. Добавете брашното и солта. Разбъркайте врящата смес. След това намалете огъня като непрекъснато разбърквате енергично, за да не загори и да не стане на бучки. Сместа трябва да се сгъсти. Свалете от огъня. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте с миксер. Напълнете сладкарски пош или шприц със сместа. Внимателно изстисквайте ивици тесто в сгорещената мазнина. Пържете на маслена баня за няколко минути и вадете с решетъчна лъжица. Отцедете чуросите върху кухненска хартия. Сервирайте с пудра захар.