Продукти:
4 чаши сладки картофи, нарязани на кубчета
½ чаша захар
2 яйца, разбити
½ чаена лъжичка сол
4 супени лъжички масло, размекнато + 3 супени лъжици
½ чаша прясно мляко
½ супена лъжичка ванилов екстракт
½ чаша кафява захар
1/3 чаша брашно
½ счукани орехи
Приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Междувременно сложете сладките картофи на котлона в тенджера с вода, колкото да ги покрие и ги сварете, за да омекнат. Отцедете водата и намачкайте картофите.В отделна голяма купа смесете картофите, бялата захар, яйцата, солта, маслото, прясното мляко и ванилията. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Изсипете в тава за печене, предварително леко намазнена.Отделно разбъркайте кафявата захар и брашното. Останалото масло (3-те супени лъжици) добавете към сместа. Разбъркайте и прибавете натрошените орехи. Поръсете картофената смес с тази „заливка“.Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато покафенее.
az-jenata.bg