Необходими продукти: 6-8 ябълки орехи, захар, канела 2 белтъка 2 с.л. мармалад по избор
За сиропа: 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне: Измиваме ябълките и издълбаваме вътрешността им, без да ги белим. Пълним ги със смес от орехи, захар, канела и нареждаме в малка тавичка. Сваряваме умерено гъст сироп от захарта и водата, заливаме ябълките и печем в умерена фурна, като внимаваме да не се напукат. Разбиваме 2 белтъка с 4 супени лъжици захар на гъст сняг. Отделно разбиваме мармалада, който подслаждаме с още малко захар и съединяваме с белтъците. Ароматизираме крема с някаква есенция. Слагаме в стъклена чинийка по една ябълка, наоколо наливаме сироп, а отгоре и встрани шприцоваме от крема с големия шприц.
Да ви е сладко!