Хапва ви се нещо вкусно, ето предложението на az-jenata.bg за неделен обяд:
Продукти: 2 големи картофа 185 г риба тон от консерва (която е била в растително масло) 2-3 стръка зелен лук или една малка глава червен 1-2 чаша царевица от консерва сол, черен пипер 1 голямо яйце ½ чаена чаша галета + още около чаша за овалването на кюфтетата
Приготвяне: Сварете картофите, след което ги намачкайте в купа. Към тях прибавете изцедената риба тон, нарязаният лук, сол, черен пипер, галетата, царевицата и яйцето. Разбъркайте добре. От получената смес оформете малки и плоски кюфтета. Сипете в чиния галета и оваляйте всяко кюфте. В добре загрят тиган сложете малко количество зехтин и изпържете кюфтетата. Сервирайте със сос по ваш избор.