Варна °
fallback
Живот
08:58 | 22 септември 2016
Обновен: 16:40 | 19 май 2025

Домашни бонбони „Тирамису“

Време на приготвяне: 120 минути Порции: 10-15

По материала работи: Пламен Янков

Продукти:

24 бишкоти 200 мл горещо кафе 250 г шоколад 3 прахчета ванилия 1/2 чаена лъжичка инстантно кафе 200 г крем маскарпоне

 

Приготвяне:

В кухненски робот смелете бишкотите. Сварете кафето и докато е горещо залейте с него начупения шоколад и разбъркайте добре, за да се разтопи. Сложете бишкотите в купа и прибавете към тях ванилията и инстантното кафе.

Разбъркайте и сложете шоколадовата смес, заедно с маскарпонето. След като се получи хомогенна смес, оформете малки топчета и ги сложете в хладилник за около час.

Накрая ги потопете в разтопен или течен шоколад, сложете ги в подходяща чиния и отново поставете в хладилник.

 

az-jenata.bg

 

Четете още Хляб с карамелизиран лук

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback