Продукти:
24 бишкоти 200 мл горещо кафе 250 г шоколад 3 прахчета ванилия 1/2 чаена лъжичка инстантно кафе 200 г крем маскарпоне
Приготвяне:
В кухненски робот смелете бишкотите. Сварете кафето и докато е горещо залейте с него начупения шоколад и разбъркайте добре, за да се разтопи. Сложете бишкотите в купа и прибавете към тях ванилията и инстантното кафе.
Разбъркайте и сложете шоколадовата смес, заедно с маскарпонето. След като се получи хомогенна смес, оформете малки топчета и ги сложете в хладилник за около час.
Накрая ги потопете в разтопен или течен шоколад, сложете ги в подходяща чиния и отново поставете в хладилник.
az-jenata.bg
Четете още Хляб с карамелизиран лук