Телешко с домати върху канапе от ориз е днешното вкусно предложение на az-jenata.bg за трапезата на втория ден от Коледа.
Продукти: 1 голяма консерва домати, белени 500 г телешко 3 глави лук 1 щипка сол 2 чаши ориз 1 щипка черен пипер 50 мл олио
Приготвяне: Нарежете месото на едри парчета. Запържете ги в една част от олиото, загрято на средна температура. Добавете нарязания лук и запържете и него като разбърквате. Добавете доматите и подправките. Долейте малко вода, колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и оставете да изври и да се сгъсти. В отделен тиган загрейте останалото олио и в него запържете ориза. Залейте го с 4 чаши вода. Намалете котлона като заври. Оставете го да поеме цялата вода. Сервирайте месото със зеленчуците върху канапе от ориза.