Варна 12°
fallback
Новини Варна
15:33 | 10 ноември 2017
Обновен: 22:16 | 27 април 2024

Започва засилен контрол върху поведението на пешеходците на пътя

Вторият етап на акция „Зима” ще продължи до 20 ноември

По материала работи: Пламен Янков

От утре, 11 ноември, до 20 ноември на територията на цялата страна пътните полицаи ще осъществяват засилен  контрол върху поведението на пешеходците на пътя. Полицейските органи ще следят и за толерантното отношение на водачите на моторни превозни средства спрямо пешеходците.

 

Етапът „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ се провежда за поредна година в рамките на традиционната акция „Зима“. Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата. В рамките на този етап е обявен Ден без пешеходци - жертви на пътя - 16 ноември. На 19 ноември /неделя/ по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

 

В този ден, между 09:30 и 12:00, във всички структурни звена на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Варна е обявен ден на отворените врати. Служителите от всички районни служби по ПБЗН и сектор „Специализирани оперативни дейности”, ще демонстрират оперативно-тактическите възможности за извършване на аварийно-спасителна дейност при пътно – транспортни произшествия. Ще бъде обърнато внимание  на всички граждани, желаещи да се запознаят с действията на пожарникарите и спасителите при извършване на спасителна дейност при транспортни произшествия и инциденти.

 

Черно море

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback