Варна 13°
fallback
Новини Варна
11:14 | 7 април 2015
Обновен: 23:36 | 22 април 2024

Безопасността на храните е тема №1 за Деня на здравето

По материала работи: Златина Добрева

Световната здравна организация (СЗО) определи безопасността на храните като тема на Световния ден на здравето - 7 април, през т.г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна. С избора на темата се подчертава необходимостта от разпространение на здравни послания както към потребителите, така и към производителите и доставчиците на храни. Целта е намаляване тежестта на хранителните заболявания и интоксикации от храни, съдържащи патогенни бактерии, вируси, паразити или химични вещества. Като възможност за повишаване информираността на населението РЗИ – Варна, предоставя на електронната си страница плакат и 3-минутен филм, озвучен на български език - „5 ключа за по-безопасна храна”. Материалите са разработени от СЗО.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback