IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
16:35 | 21 декември 2020
Обновен: 04:43 | 23 март 2024

278 души от Острова пристигнали само във Варна. Всички са под карантина

Места в ковид отделенията има, само 8 обаче са тези за интензивни грижи

По материала работи: Слав Велев
278 души от Острова пристигнали само във Варна. Всички са под карантина

278 души са пристигнали на летището във Варна от Лондон и Ливърпул, на всички са издадени предписания от РЗИ за 10-дневна карантина. Това за Радио Варна съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Пристигащите са получили своите предписания още на борда на самолетите. Под домашна изолация се поставят всички пътници, дошли от Острова, независимо, че предсатвят отрицателен PCR-тест, обясни още Пасев.

За първи път има свободни легла за болни с коронавирус в болниците от града и областта, което е добра тенденция и показва, че мерките дават резултат, каза областният управител.

До тази сутрин свободните легла за пациенти с неусложнена форма на коронавурис са 90, а за интензивни грижи- 8. 

Стана ясно ,че са започнали интензивни проверки в големите вериги магазини за играчки и хранителни стоки, които ще продължат до 4 януари.

Стоян Пасев отново напомни, че първата фаза на ваксинация във Варна ще стартира на 4 януари, като уточни, че ДКЦ-тата вече са заявили готовност за обособяване на ваксинационни пунктове.

Коментари

Новини Варна