IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:15 | 3 март 2021
Обновен: 19:14 | 25 април 2024

Варна почете Трети март (СНИМКИ)

Стотици варненци се включиха в честването на Националния празник

По материала работи: Слав Велев
Варна почете Трети март (СНИМКИ)

Снимки: Фейсбук/Тодор Балабанов

Стотици варненци се включиха в честването на Националния празник 3-ти март, който тази година протича не в обичайния протоколен ред, предаде "Морето.net".


Тържествата започнаха от 10 часа на пл. "Независимост", а не на обичайното си място на площада пред Катедралния храм.

С ритуал от военнослужещи и под съпровода на духовия оркестър на ВМС тържествено бе издигнат националния флаг.

Малко по-късно бяха положени венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в градинката зад операта.

Празничната програма продължи с шествие през пешеходната алея в центъра на Варна, Морската градина и стигна до Мемориален паметник на украинските войни, където също бяха положени венци. Накрая множеството се отправи към Паметника на руските войни, пред който се състоя поклонение и полагане на венци с военен ритуал.


В 12:00 часа на входа на Морската градина бе даден старт на 58-ма лекоатлетическа щафетна обиколката на Радио Варна, която се провежда по традиция на Националния празник.

В 13 часа тръгна и мотошествие, с което мотоклубовете в града по традиция отбелязват празника.


Програмата продължава с Концерт-спектакъл „Магията на българската музика и танц“, представен от учениците на НУИ „Добри Христов“, който ще се проведе от 19 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

От 19:30 часа е тържествена проверка - заря по случай 3 март, която тази година ще се проведе на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ пред Катедралния храм във Варна.

 

Коментари

Новини Варна