IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:45 | 16 декември 2021
Обновен: 02:53 | 24 април 2024

"Възраждане" иска Варна да се побратими с Окинава

Това е най-южната японска префектура с голям брой живи столетници

По материала работи: Слав Велев
"Възраждане" иска Варна да се побратими с Окинава

Варна да се побратими с японската префектура Окинава. Такова предложение е направено от общински съветници от партия „Възраждане”, което предстои да бъде разгледано от техните колеги в местния парламент. Окинава е най-южната японска префектура, която се състои от  десетки острови. Населението й е над 1,3 млн. души и е известна с големия си брой живи столетници.

„Връзките между България и Япония са от векове за векове. Нашата култура е изключително близка с японската. Трябва да направим така, че Варна да се превърне във врата за качествени услуги и продукция към Изтока. В Окинава са разположени най-развитите технологични компании. Над 50 % от техните туристи идват от Европа, т.е. имаме една и съща целева група туристи. Това е актив, който трябва да използваме. Евентуално сработване на делегации между двата града би могло да направи уникален туристически пакет, свързващ японската и европейската култура, чиито блестящи представители са Окинава и Варна”, заяви пред Дарик вносителят на предложението за побратимяване Георги Георгиев.  

Според общинския съветник, който е дългогодишен състезател по карате и иайдо, Варна е една от столиците в България на японските бойни изкуства и това ще издигне изключително много града в очите на евентуалните бъдещи партньори. 

„Японска делегация, ако посети Варна и види огромните постижения на града ни в областта на бойните изкуства, би се почувствала буквално като у дома си. Българската култура и традиции са изключително одобрявани и приемани в Япония. Имаме един продукт, една добавена стойност, която е взаимноизгодна и взаимноприемлива. Това е нещо, което трябва да се използва възможно най-бързо, за да направим така, че пристанището във Варна да стане приемник на японската продукция към Европа”. 

Предложението на „Възраждане” предстои да бъде разгледано от комисията „Международно сътрудничество”, а след това и гласувано от Общинския съвет във Варна, Още бъде прието, ще се изпрати за разглеждане във Външно министерство.

Цялото интервю с Георги Георгиев може да чуете ТУК

Коментари

Жхххххх ( преди 2 години )
Портних убива Варна Портних трябва да се маха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна