IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:30 | 31 май 2022
Обновен: 23:39 | 27 март 2024

Нито един бежанец не си е тръгнал от Варна, от вчера

Автобуси обикалят хотелите из "Златните", за да събират украинци за влака в 15 часа

По материала работи: Слав Велев
Нито един бежанец не си е тръгнал от Варна, от вчера

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Нито един бежанец не си е тръгнал от Варна от вчера насам. Това сочи справка на Пето РУ в морската столица, където са регистрирани украинските бежанци. Няма нито един беглец от войната, който да е напуснал града с влак за последното денонощие. Организирани са автобуси, които обикалят хотелите в к. к. "Златни пясъци", които да извозят желаещите към ЖП гара - Варна за бързия влак в 15 часа. Това съобщи областният управител Благомир Коцев пред БНТ.

И днес продължава преместването на украинските бежанци от частните хотели към държавните бази. Вчера имаше напрежение в Слънчев бряг сред бежанците заради неяснотата къде ще бъдат преместени.

"3 автобуса с бежанци, които са се записали за настаняване в държавни бази, ще бъдат транспортирани", заяви в "Денят започва" Христо Караилиев, управител на хотел в Слънчев бряг.

Според хотелиера Елена Андонова днес от Слънчев бряг ще бъдат извозени всички, които са подали списъци.

"Предполагам, че и в утрешния ден ще се реализира извозване. След това всеки бежанец трябва да вземе решение дали може да си позволи да остане по хотелите в Слънчев бряг или да бъде разпределен в буферни зони", допълни Елена Андонова.

Коментари

БЪЛГАРКА ( преди 1 година )
ХА ХА ХА, ПОДИГРАВАТ НИ СЕ НА ПРОСТОТИЯТА !!! СТАРИТЕ ХОРА СА КАЗАЛИ---"ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ", ТАКА Е-ЗАСЛУЖИХМЕ СИ ГО !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 4
Новини Варна