Варна 17°
fallback
Новини Варна
20:21 | 23 май 2015
Обновен: 20:02 | 22 април 2024

Кампания "Книгите са приятели, книгите са учители" организира варненска детска градина

Инициативата се провежда за четвърта поредна година в ЦДГ "Валентина Терешкова" в кватрал "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев

Под надслов "Книгите са приятели, книгите са учители" за четвърта поредна година се провежда образователен проект във варненската детска градина №17 „Валентина Терешкова". Инициативата стана традиционна, тъй като доказа във времето успеха си сред децата и младите семейства, съобщиха от детското заведение за Moreto.net.   

Проектът има за цел да породи траен интерес и отношение у децата към книгата и българското слово, да мотивира родителите за участие в живота на съвременната детска градина и да осигури възможност на децата да изявят талантите си.   

Дните през целия месец май са наситени с разнообразни дейности. В първия цикъл „Приказки за добро настроение" се всеки ден се включва нова приказка за малчуганите от шестте групи, прочетена или разказана от техните майки и татковци. Ученици,"пораснали" възпитаници на предучилищното заведение също се присъединиха в четенето на детски книжки. Те покориха малките си приятели с въодушевление, артистичност и усмивки. Децата от групите: "Лъвчета", „Бърборино" и „Многознайко" се потопиха в „Царството на книгите" при посещението си в библиотеката при читалище „Просвета", район Аспарухово. Запознаха се с начина на ползване на библиотеката и показаха знания в организираните забавни игри с въпроси.  

В програмата учителите са включили още: „Парад на веселите букви", в който всяко дете „оживява" по свое виждане, избрана от него буква от българската азбука; „Приказки от пластилин" за творческо пресъздаване на литературни образи и др.   

В навечерието на 24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в детската градина се организира изложба от детски книги на любими български автори на децата и техните родители.   

Дните на книгата ще завършат на 26 май с театрален спектакъл "В света на приказките", с участието на всички сто и шестдесет възпитаници. За малките таланти са осигурени много подаръци и изненади от ръководството и Училищното настоятелство при детска градина „Валентина Терешкова". 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback