IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:45 | 19 декември 2022
Обновен: 14:46 | 20 април 2024

Скръбна вест: Напусна ни Кирил Аспарухов

Емблематичният шоумен, поет, журналист и танцьор угасна неочаквано на 75-годишна възраст

По материала работи: Слав Велев
Скръбна вест: Напусна ни Кирил Аспарухов

Кирил Аспарухов, прочут варненец, шоумен N 1 на морската ни столица, поет, журналист и танцьор ни напусна внезапно снощи.  Аспарухов е починал в офиса си в центъра на града. Открит е от своите близки, след като вечерта не се е прибрал в дома си.

Артист, макар и без диплома, той посвети на сцената почти седем десетилетия. Освен това е журналист, спортен коментатор, телевизионен водещ, церемониалмайстор, приятел на звездите, организатор на културни събития, носител на няколко високи държавни отличия.

Роденият преди 75-години в Петрич Кирил Аспарухов се е превърнал в една от емблемите на Варна, където той акостира след Девня. Животът му бе пряко свързан с нашия град, като тук той остави най-свелите и ярки следи в богатия си житейски път.

"Трябва да бъдеш отговорен пред това, което си направил. Да това съм аз", обичаше да казва приживе Аспарухов. "Да усетиш, че си още потребен, че още вълнуваш хората. Това е най-приятното чувство за твореца, да го извикат на бис", добавя той. 

Аспарухов е ученик на известния поет Евтим Евтимов, а зад гърба си има 22 книги и хиляди предавания и интервюта.

Сбогом, Кире! Сбогом, приятелю! Винаги ще останеш в сърцето ми! Светъл път на душата ти!

Oпелото ще се състои на 21.12.22 от 13:00 часа в Катедрален храм-паметник "Успение Богородично" Варна.

Коментари

Новини Варна