IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:40 | 4 септември 2023
Обновен: 10:42 | 27 април 2024

Обявиха датата на следващото голямо предаване на капачки във Варна

Събитието ще е на 30 септември пред Катедралата

По материала работи: Слав Велев
Обявиха датата на следващото голямо предаване на капачки във Варна

Снимка: "Аз Вярвам и Помагам"

На 30 септември във Варна ще се проведе поредното мащабно събитие за събиране на пластмасови капачки и стотинки. Акцията ще е отново пред катедралния храм "Св. Успение Богородично" и ще се се проведе от 9.00 до 14.00 часа, съобщиха от сдружение "Аз Вярвам и Помагам", които са инициатори на едноименната благотворителна кампания.

Последното голямо предаване на капачки бе на 29 април, като бяха събрани и предадени за рециклиране рекордното количество от 31 тона. Отделно чрез дарения на монети по време на събитието пред Катедралата във Варна бяха събрани над 17 700 лева.

В резултат от мащабната кампания за събиране на пластмасови капачки, дарения и продажби на различни предмети с благотворителна цел съвсем скоро във Варна ще пристигне първият в България специализиран и изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване.  Договорът за производството на така важното медицинско превозно средство бе подписан през май.

От началото на кампанията "Аз Вярвам и Помагам" преди 8 години са събрани и предадени за рециклиране 272 тона капачки. Закупени и дарени са 22 медицински апаратури за АГ болница и МБАЛ "Св. Анна" в морската столица. Изцяло с дарения бе закупена и специализирана детска линейка, която е в действие от началото на тази година.

Продължава набирането на средства за останалите две каузи на кампанията. Едната е за закупуване на детска неонатална линейка, а другата за закупуване на медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна".

Продължава набирането на средства и от парични дарения. Сред най-големите такива напоследък е сумата от 6000 лева, дарена от анонимен дарител. Това не е единственото четирицифрено дарение, разкриха още от сдружение "Аз Вярвам и Помагам".

Коментари

Новини Варна