Варна 13°
fallback
Крими
11:19 | 31 май 2018
Обновен: 04:52 | 9 май 2024

Разбиха лаборатория за амфетамини във Варна

Двама мъже и жена са задържани за срок до 72 часа

По материала работи: Пламен Янков

В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна задържа двама мъже и една жена с цел довеждането им пред съда. Те са привлечени като обвиняеми за разпространение на високорискови наркотични вещества и производство на амфетамини в специална лаборатория. 

Лабораторията за амфетамините била базирана на адреса на един от обвиняемите. На друг адрес във Варна при претърсване са намерени и иззети прекурсори за производството, химически вещества и уреди. 

В момент на разпространение на марихуана служителите на полицията под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са влезли на адреса, където ставала продажбата. 

Назначени са съдебно-химични експертизи на откритите и иззети наркотични вещества и прекурсори, които ще установят видът, количеството  и процентното им съдържание. 

Продължават процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Тримата са криминално проявени, а единият от обвиняемите е осъждан. Прокуратурата ще поиска от Варненския окръжен съд определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тримата обвиняеми - задържане под стража.

 

Черно море

 

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback