Варна 12°
fallback
Избрано
11:59 | 18 юни 2018
Обновен: 07:57 | 30 април 2024

Община Варна взе собствеността върху стадион „Спартак“

Местният парламент упълномощи свой представител да изкупи акциите на варненския „Биг Брадър“

По материала работи: Борис Проданов

На свое извънредно заседание Общинският съвет на Варна одобри прехвърляне в активите на общината на стадион „Спартак“, игрищата, тенис кортовете и прилежащия паркинг. Това стана след дебат в залата, след който здравият разум в съветниците и стремежът за спасяване на легендарния футболен клуб взеха връх.

 

Беше решено да се сключи договор за замяна, съгласно който без доплащане община Варна придобива всички акции в новото дружество „Стадион Спартак“. „Инжстрой” и „Стили Роуд“ ще станат собственици на „Спортен комплекс Спартак“ ведно с останалите недвижими имоти от капитала на старото дружество.

 

Следващата стъпка е вписване на прехвърлянето на акции в Търговския регистър. Едва тогава общината ще стане едноличен собственик на капитала на „Стадион Спартак“ АД.

 

Община Варна упълномощи и свой представител в Общото събрание на съдружниците на „Варна Ефкон“ да води преговори за закупуване на дяловете на „Ефкон АГ“, Австрия. Целта е да се прекрати съвместното дружество „Варна Ефкон“, което преди години изгради видеонаблюдението в града. В проекта за финализиране на сагата на варненския „Биг Брадър“ са заложени мерки, които да финализират всякакви претенции от страна на австрийците към собствеността на местната власт върху системата.

 

Желанието на общината е официално да приключи партньорството си с австрийското дружество, след което да предприеме действия за развиване на дейността. Варна има нужда от ефективна система за видеонаблюдение – не само по улиците на града, но и в детските градини, училищата и др., категорични бяха местните депутати.

 

Още по темата: ОбС – Варна, днес се събира на извънредна сесия

 

Снимка Пламен Гутинов

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback