Необходими продукти: 1 кг кайма 2 яйца 2 филии хляб 1 голяма глава настърган кромид лук газирана вода вино половин връзка магданоз по 1 ч. л. черен пипер, кимион, чубрица сол на вкус картофи
Начин на приготвяне: От каймата, яйцата, хляба, предварително накиснат в газирана вода, настъргания лук, подправките, по 2 с. л.вино и газирана вода се омесва смес за кюфтета, която се оставя на студено в съд под капак най-малко два часа. От нея се оформят кюфтета, които се нареждат в подходяща тава, а между тях предварително посолените и подправени картофи. Сипва се половин ч. ч. вода, полива се отгоре с 2 с. л. разтопено масло и се пече на 180 градуса до готовност. Накрая ястието може да се поръси с кашкавал. Поднася се топло.
Добър апетит!