Варна 12°
fallback
Общество
15:31 | 13 декември 2017
Обновен: 11:01 | 5 май 2024

Жители на „Възраждане“ чакат за подкастряне на дърветата пред блока

По материала работи: Слав Велев

Зрители на телевизия „Черно море“ настояват за своевременна реакция от страна на администрацията на район „Младост“  за извършване на санитарна резитба на няколко дървета пред блок в кв. „Възраждане“. Според тях дърветата са опасни и застрашават живота на жителите там.

 

От администрацията на район „Младост“ обясниха, че дърветата са включени в графика за санитарната резитба.

 

Осем дървета са потенциална заплаха за хората. Корените им са подкопани след ремонт на преминаващия водопровод. Проблемът датира от около 2 години . Жителите на бл. 35, вх. 2,  потърсиха съдействие от екипа ни.

 

„Клоните са опасни, през лятото от ветровете се чупят и има опасност от наранявания на хората“, изрази притесненията си  Иван Иванов, жител на бл. 35, вх. 2.

 

След извършен оглед през септември 2016 г. е констатирано, че дърветата са с големи разклонения и представляват опасност при лоши метеорологични условия.

 

В район „Младост“ се работи приоритетно по поддържане на зелените площи, детските градини, детските площадки, училищата, булевардите и местата със струпване на голяма маса хора. Това каза Юлиян Николов, заместник-кмет на район „Младост“. По преценка на специалистите се работи и по вътрешнокварталните улички и алеи.

 

„За календарната 2017 г. финансовата рамка е изчерпана, в последващия финансов период -  през 2018 г., при първа възможност резитбата ще бъде извършена съобразно периода от годината, защото тя се прави или напролет, или през есента“, обясни зам.-кметът Юлиян Николов.

 

През тази година в район „Младост“ е извършена резитба на 1098 дървета. Отсечени по заповед са 198. Немалка е бройката на дърветата, включени в плана за 2018 г.

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback