На фона на трескавото пазаруване за празничната трапеза бяха оповестени тревожни данни.
Близо 700 000 тона храна се похабяват всяка година у нас. Едно от последствията от дългите празнични дни и богатите трапези е, че изхвърляме над 7 хиляди тона храна. Ресторанти, домакинствата и хотели генерират основната част от хранителни отпадъци
Половината от тази храна е напълно годна и може да бъде спасена.
Дарителите обаче все още са малко, въпреки законодателните промени, които вече са в сила, припомня Нова телевизия.
Страната ни отмени плащането на ДДС върху дарените храни.
Статистиката обаче е категорична: едва 270 тона годишно е спасената храна.
С нея успяваме да помогнем на около 30 000 нуждаещи се.
от dnes.bg
До октомври 2017-та емигрантите са пратили близо 1,5 млрд. лв. на близките си в България
Коментари