IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Пътна обстановка
16:00 | 25 септември 2022
Обновен: 08:08 | 16 март 2024

Невъзможното прибиране: Километрично задръстване на “Хемус”

Тапи и изнервени шофьори в последния ден от дългия уикенд

По материала работи: Слав Велев
Невъзможното прибиране: Километрично задръстване на “Хемус”

Стотици коли са изпълнили магистрала "Хемус"/Снимка: 24 часа

Стотици коли, изпълнили трите платна, пълзят с 5-10 километра в час, а после спират за минути - така изглежда магистрала “Хемус” в 14.33 часа.

Тапата е преди последния тунел в посока София, който е в ремонт от месеци, а шофьорите са изнервени, предаде "24 часа".

Има и повредени автомобили, които затрудняват прегрупирането в две колони.

Според очевидец преди минути линейка едва е успяла да се включи в колоната от кемпер с технически проблем.

Шофьорите, които влизат в задръстването преди последния тунел на "Хемус" да се подготвят за удължаване на пътя за прибиране в София с близо час.

Четирикилометрова тапа се е образувала в района на 134-ти километър и на магистрала "Тракия", съобщиха от областната дирекция на МВР в Пловдив, цитирани от БТА.

Причината е интензивният трафик, ремонтните дейности в отсечката 133-131 км. и катастрофа с два автомобила в района. Колоната от автомобили стига до км 137 /ДЛС "Чекерица"/. Два патрула на сектор "Пътна полиция" регулират движението. Очаква се дежурна оперативна група да предприеме оглед на мястото на катастрофата и по най-бързия начин колите да бъдат изтеглени оттам.

Сигналът е получен минути преди 14:00 часа. Автомобил с българска регистрация ударил отзад автомобил с турска регистрация. В болница са откарани водачът и пътничка от първото МПС, както и жена, пътувала във второто. Призивът на полицията към водачите, които пътуват по това направление, е да проявят необходимото търпение и дисциплина, да бъдат с повишено внимание, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови маневри.

Коментари

Новини Варна