IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
10:00 | 22 юли 2023
Обновен: 12:12 | 26 април 2024

Китайци ще строят завод за биоферментация във Варненска област

Те се срещнаха с експерти от РИОСВ

По материала работи: Ставри Таргов
Китайци ще строят завод за биоферментация във Варненска област

Вчера в сградата на РИОСВ – Варна, се проведе работна среща между ръководството на екоинспекцията и представители на китайска корпорация, потенциален инвеститор за варненския регион.

Основната цел бе проучване на възможностите и условията, свързани с бъдещо изграждане на завод за биоферментация в България и на територията на област Варна.

На срещата присъстваха и експерти от различни направления на специализираната администрация към екоинспекцията (превантивна дейност, води, атмосферен въздух, опасни химични вещества, защитени зони и територии и др.).

Екипът от експерти запозна подробно инвеститорите със задължителните процедури съгласно българското екологично законодателство, които е необходимо да бъдат проведени в хода на реализиране на бъдещото инвестиционно предложение.

Бяха разяснени и някои от основните изисквания регламентирани в европейското и национално екологично законодателство. Инвеститорът от своя страна заяви, че като водещо в света предприятие за биоферментация, разполагат с модерна производствена технология и се придържат към концепцията за екологична защита на околната среда.

Коментари

Новини Варна