Варна 14°
fallback
Община Варна
16:06 | 30 септември 2016
Обновен: 08:23 | 6 май 2024

Международен форум на крайбрежните градове ще се проведе във Варна

Той ще се проведе на 3-ри октомври и в него ще участват градове–партньори на Варна от Финландия, Германия, Албания, Холандия и Индонезия

По материала работи: Пламен Янков

Международен форум под надслов „Ефективни форми на сътрудничество между крайбрежните градове“ организира Община Варна като съпътстващо събитие на Международната регата Tall Ships. Той ще се проведе на 3-ри октомври и в него ще участват градове–партньори на Варна от Финландия, Германия, Албания, Холандия и Индонезия.  

 

Форумът има за цел да стимулира развитието на активни и ефективни контакти между градовете и да подпомогне обмена на опит, включително и по отношение на кандидатстването по различни европейски проекти и програми директно в Брюксел.

 

Официалното откриване ще бъде на 3-ти октомври, понеделник, от 9,30 ч. в Градската художествена галерия, когато ще бъдат отбелязани и две годишнини - 50 г. от побратимяването на Варна с Рощок и 15 г. - с Дордрехт. 

 

Програмата предвижда представяне на успешно реализирани международни проекти, дискусии за общите предизвикателства пред крайбрежните градове, както и по конкретни идеи за реализиране на бъдещи съвместни проекти.

 

Четете още Крайбрежни градове обменят опит по време на Tall Ships

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback