IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
16:42 | 17 септември 2020
Обновен: 14:57 | 19 април 2024

Тръгна ремонтът на пътя Русе-Кубрат

Той ще продължи 10 месеца и ще струва 45 милиона лева

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БНР.

След поредица от протести срещу лошото състояние на пътя между Русе и Кубрат днес започна ремонтът му. Той ще продължи 10 месеца и ще струва 45 милиона лева, съобщава БНР.

 

Повече от 10 години пътят между Русе и Кубрат се нуждае от основен ремонт. Днес бе даден стартът на цялостната рехабилитация на 47-те километра, които свързват три области - Русе, Разград и Силистра.

 

„Ще бъде подменена изцяло пътната настилка, ще бъдат извършени мероприятия по отводняване, ще бъде положена изцяло нова хоризонтална маркировка, ще бъде подменено цялото знаково стопанство, като в хода на ремонта ще бъдат реновирани и две съоръжения – железопътния надлез на линията Русе-Варна на 3-ти км, както и моста в землището на с. Тетово“, каза проф. Олег Асенов от Пътната агенция и поясни, че по време на ремонтните дейности ще има обходни маршрути, а работата ще завърши в срок от 10 месеца.

Коментари

Новини Варна