IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
10:26 | 8 април 2020
Обновен: 13:36 | 24 март 2024

Ветеринари: Дръжте котките си у дома, не галете чужди кучета

Специалистите апелират за повече мерки при домашните любимци

По материала работи: Пламен Янков
Ветеринари: Дръжте котките си у дома, не галете чужди кучета

Специалистите по ветеринарна медицина препоръчват на собствениците на котки да държат домашните си любимци на закрито, за да помогнат за предотвратяване на разпространението на коронавируса, предаде Би Би Си.


Британската ветеринарна асоциация заяви, че "собствениците не трябва да се притесняват" за риск от инфекция от домашните си любимци.


"Няма нито един случай на домашно куче или котка, заразяващи човек с COVID-19" заяви д-р Ангел Алмендрос от градския университет в Хонконг пред Би Би Си Нюз.


Как да се противопоставим на депресията по време на пандемия


Изследванията показват, че котките могат да успеят да пренесат вируса от други котки.


За да предотврати какъвто и да е риск от домашни любимци, пренасящи вируса от ръцете на собствениците им в козината си, Британската ветеринарна асоциация (BVA) насърчи собствениците да предприемат "разумни предпазни мерки".


"Поддържайте добра хигиена на ръцете, опитайте се да държите домашните си котки на закрито", каза председателят на асоциацията, цитиран от БГНЕС и Dnes.bg.


"Избягвайте ненужния контакт с домашните си любимци, прекаленото гушкане и не им позволявайте да ближат ръцете или лицето ви. Не докосвайте кучетата на други хора, докато ги разхождат", предупредиха от BVA.


Четете още: 5 грешки, с които отблъсквате любовта

Коментари

Новини Варна