IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
16:42 | 7 януари 2020
Обновен: 00:42 | 24 април 2024

Ремонтът на „Кайсиева градина“ е сред приоритетите на Варна

Рехабилитира се и центъра на града, строят се детски градини

По материала работи: Борис Проданов
Ремонтът на „Кайсиева градина“ е сред приоритетите на Варна

Рехабилитация на „Кайсиева градина“

Един от големите проекти през 2020-а е този в „Кайсиева градина – съобщи кметът Иван Портних. - Продължаваме навлизането в междублоковите пространства и малките улички. Пуснахме процедура за избор на изпълнител.“

 

Улици, подземни комуникации и паркоместа, детски площадки и зелени зони за отдих и спорт ще има до края на годината във варненския квартал „Кайсиева градина“, уточни кметът. Проектът ще бъде аналогичен с този на ІV м.р. във „Владиславово“. Стойността им е 18 млн. лв. Реално строежите в „Кайсиева градина“ е трябвало да започнат преди години, но след външна намеса проектът е бил спрян и строителните работи се прехвърлиха в друга част на района. По този начин отпадна и ремонтът на ХVІІ м.р. в „Левски“ и „Чайка“ - по чуждо внушение жители организираха подписка и проектът беше спрян.

 

Ремонти в стара Варна

Сериозни средства и усилия са вложени в ремонтни дейности на улици в централната част на града. Рехабилитацията на тротоари и пътища се комбинира с експониране на археологически находки в района на жп гарата и Шишковата градинка, където ще бъде построен купол за артефактите. Допълнително предстои реставрация на къщата на Антон Новак.

 

Детска градина „Карамфилче“

Тази година ще завърши строителство на нов корпус за 120 деца в детска градина „Карамфилче“. Изградени са занимални за 4 групи, физкултурен салон, учителска стая и административни помещения, както и асансьор за деца и възрастни с увреждания. Новият корпус е на мястото на две бараки, поставени преди повече от 40 г. и пригодени за групи към детската градина. През 2020 г. са заложени средства за превръщането на бившия дом „Другарче“ в детска градина с 4 групи, проектират се и още нови сгради, каза кметът Иван Портних.

 

Прочетете още:

Две пристанища и парк разкрасяват кв.„Аспарухово“ във Варна

Сериозни инвестиции в културата, науката и историята във Варна

Спортната база на Варна се разширява с три нови комплекса

Две пристанища и парк разкрасяват кв.„Аспарухово“ във Варна

Варна директно ще се свърже с АМ „Хемус“

Коментари

Новини Варна