IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:54 | 19 юли 2019
Обновен: 01:05 | 2 март 2024

Шестима загинали в атентат в Кабул

Избухнала е магнитна бомба, често използвана в афганистанската столица от престъпници и бунтовници

По материала работи: Пламен Янков
Шестима загинали в атентат в Кабул

Шест души са загинали, а най-малко 27 са ранени при взрив на бомба близо до входа на Кабулския университет, съобщи Ройтерс, позовавайки се на властите. Говорител на министерството на здравеопазването каза, че сред откараните в болница пострадали има студенти.

 

Според представител на вътрешното министерство избухнала е магнитна бомба, често използвана в афганистанската столица от престъпници и бунтовници. Обикновено тя се поставя под колата на мишената, отбелязва АФП. Експлозията е проехтяла, когато студенти чакали до вратите на кампуса, за да се явят на изпит. Очевидец каза, че след взрива една кола е избухнала в пламъци, пише Дарик.

 

Говорителят на кабулската полиция съобщи, че полицията е обезвредила втора бомба, поставена близо до мястото на първия взрив.

 

Никой още не е поел отговорност за атентата, но часове преди този атентат талибански бойци взривиха две коли бомби пред полицейски участъци в южния град Кандахар и убиха 12 души. Ранените бяха над 80.

Коментари

Новини Варна