IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:40 | 28 април 2024
Обновен: 02:52 | 13 май 2024

45 пожара гасиха огнеборците в страната за последното денонощие

44-годишен унгарец пострада сериозно след като автомобилът му се запали край Видин

По материала работи: Слав Велев
45 пожара гасиха огнеборците в страната за последното денонощие

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

45 пожара са изгасени през последното денонощие в страната, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в сайта си. Звената на пожарната са реагирали на 79 сигнала за произшествия през вчерашния ден. С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които 11 в жилищни сгради и един в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 27 пожара.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които три при катастрофи в транспортни средства и една при инциденти с опасни вещества. В пожарните звена са получени шест лъжливи повиквания.

При инцидентите през вчерашния ден е пострадал един човек. Той е на 44 години и е унгарски гражданин. Мъжът е с изгаряния по едната ръка и лицето, след като е направил опит да загаси пожар в лекотоварен автомобил на главния път на изхода за село Арчар, област Видин. Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил.

Коментари

Новини Варна