IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
09:45 | 17 април 2022
Обновен: 23:07 | 24 март 2024

Евакуацията на кораба "Царевна" - благодарение на руските и донецките въоръжени сили

Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова

По материала работи: Ставри Таргов
Евакуацията на кораба "Царевна" - благодарение на руските и донецките въоръжени сили

В коментар за евакуацията на българските моряци от кораба "Царевна" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова посочва, че те благополучно ще се завърнат у дома, благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили.

"Сега членовете на техните семейства вероятно ще имат въпроси към българското ръководство: защо то наказва тези, които ги спасиха, и поддържа украинците, които поставиха под заплаха техния живот и здраве", написа Захарова в социалната мрежа "Телеграм", цитирана от ТАСС.

Агенцията допълва, че на 13 април 15 членове на екипажа на кораба, от които 14 граждани на България, са били евакуирани в Донецк, откъдето ще се приберат в домовете си.

По-рано тази седмица българският премиер Кирил Петков обяви, че четиринадесет български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското Военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол.

"Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България", информира премиерът. Останалата част от екипажа - трима българи и двама украински граждани, включително капитанът на кораба - са останали на плавателния съд по свое желание", добави Кирил Петков, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна