IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
13:20 | 27 юни 2019
Обновен: 14:58 | 30 април 2024

Силвано Пранди разчита на асовете в мачовете под тепетата

В момента България заема 12-о място в Лигата на нациите без шанс за финалната шестица

По материала работи: Борис Проданов
СИЛВАНО ПРАНДИ (ВДЯСНО) се надява опитните волейболисти да помогнат на тима под тепетата.

Треньорът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди ще разчита на трима от най-опитните си играчи по време на Волейболната лига на нациите в Пловдив. Това са варненецът Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов. Освен това в отбора се завръща и диагоналът Цветан Соколов.

 

"Включването им с оглед на олимпийските квалификации е особено важно. Със сигурност те ще дадат своя принос към отбора. Надявам се, да се получи добра сплав между по-младите и по-опитните", каза Пранди.

 

Първите мачове започват утре в 17 ч., а вторите - в 20,40 ч. Българският национален отбор играе винаги по-късно - в петък срещу САЩ, в събота срещу Иран и в неделя срещу Сърбия.

 

Треньорът на САЩ подчерта, че всички съперници са трудни, но отборът им ще направи всичко възможно да се представи добре.

 

В момента България заема 12-о място в Лигата на нациите без шанс за финалната шестица, но със задача за оставане в елита и през следващия сезон. За да заслужат правото да играят и догодина в Лигата на нациите, нашите волейболисти трябва да завършат в крайното класиране преди Австралия, Португалия или Канада.

 

Още по темата: България с най-добрите в турнира от Волейболната лига на нациите в Пловдив

Коментари

Новини Варна