Необходими продукти за 4 порции:
800 гр. хубаво цяло парче свинско филе
800 гр. кралски печурки (много по-вкусни и ароматни са от белите)
100 гр. сланина (може паприкована, пушена или с праз, или каквато ви се намира)
1 ч.л. пушен червен пипер
1 щипка смляно индийско орехче
1/2 ч.л. сладък червен пипер
1 щипка бял пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сол
1 ч.л. дижонска горчица
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Обмазвате филето (цяло) с олио и го мариновате с подправките. Оставяте го поне 8 часа да поеме. Примерно преди да тръгнете за работа го подготвяте, а го слагате да се пече като се върнете от работа.
Измивате хубаво печурките и ги поставяте в огнеупорен стъклен съд или гювеч, подмазан с малко олио.
Поставяте върху тях маринованото филе и хубаво го "завивате" с нарязаната на много тънко сланинка.
Добавяте внимателно 1 к.ч. топла вода или бульон.
Покривате с алуминиево фолио и тогава поставяте капака. (за да се захлупи по-плътно)
Печете на 180 градуса около 3 часа.
Режете филето на филийки, поливате със соса и сервирате с гарнитура от гъбките.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари