IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
12:49 | 12 март 2019
Обновен: 20:16 | 25 май 2025

Рецепта на деня: Паприковано свинско филе с кралски печурки

Вкусно и лесно!

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Паприковано свинско филе с кралски печурки

 

Необходими продукти за 4 порции:

 

800 гр. хубаво цяло парче свинско филе

800 гр. кралски печурки (много по-вкусни и ароматни са от белите)

100 гр. сланина (може паприкована, пушена или с праз, или каквато ви се намира)

1 ч.л. пушен червен пипер

1 щипка смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сладък червен пипер

1 щипка бял пипер

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. сол

1 ч.л. дижонска горчица

2 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:

 

Обмазвате филето (цяло) с олио и го мариновате с подправките. Оставяте го поне 8 часа да поеме. Примерно преди да тръгнете за работа го подготвяте, а го слагате да се пече като се върнете от работа.

 

Измивате хубаво печурките и ги поставяте в огнеупорен стъклен съд или гювеч, подмазан с малко олио.

 

Поставяте върху тях маринованото филе и хубаво го "завивате" с нарязаната на много тънко сланинка.

 

Добавяте внимателно 1 к.ч. топла вода или бульон.

 

Покривате с алуминиево фолио и тогава поставяте капака. (за да се захлупи по-плътно)

 

Печете на 180 градуса около 3 часа.

 

Режете филето на филийки, поливате със соса и сервирате с гарнитура от гъбките.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Печени кюфтенца

Рецепта на деня: Руска салата с домашна майонеза без яйца

Коментари

Новини Варна