IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:30 | 15 ноември 2023
Обновен: 13:58 | 3 май 2024

Коцев: Градският транспорт на Варна е във финансов хаос

Плащанията за гориво са спрени от месец юни 2023 г., но пари за заплати на шофьорите ще има, коментира кметът

По материала работи: Слав Велев
Коцев: Градският транспорт на Варна е във финансов хаос

Снимка: Фейсбук/Благомир Коцев

"Днес направих 10-часови срещи с ръководството на „Градски транспорт“ ЕАД и общинското предприятие ТАСРУД, както и с длъжностни лица от община Варна, за да установя, че градският транспорт на Варна е във финансов хаос". Това съобщи кметът Благомир Коцев в личната си страница във Фейсбук.

Той е установил задължения от 15 милиона лева, от които 5 милиона лева просрочени. "Установихме още, че плащанията за гориво за градския транспорт са спрени от месец юни 2023 г. и доставчикът заплашва със спиране на доставките. Установихме, че градският транспорт работи на загуба, а цялата му приходна част е изнесена в друго предприятие. Длъжностни лица правят внушения, че нямало да се изплатят навреме заплатите на работещите в предприятието", коментира още Коцев.

Кметът заявява категорично, че няма да допусне това и сроковете ще бъдат спазени. "Нека да е ясно, че ще има пълен одит на дейността на градския транспорт, както и на цялата община. Установихме интересни сюжети в договори и обществени поръчки и тук благодаря на всички съвестни служители, които оказват съдействие истината да излезе на бял свят. Решение вече имам и то е в полза на гражданите. Ще ви държа в течение на сагата с градския транспорт", посочва още Коцев.

Коментари

Новини Варна