IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Пътна обстановка
09:00 | 21 септември 2022
Обновен: 10:59 | 27 март 2024

Днес е Денят без загинали на пътя

Всички катаджии хващат палките днес

По материала работи: Слав Велев
Днес е Денят без загинали на пътя

Днес е Ден без загинали на пътя, организиран за седма година под мотото „Остани жив! Пази живота!“. Целта е НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

24 са жертвите на катастрофи за първите 6 месеца на годината, а ранените са 418, съобщават от КАТ Пловдив. В сравнение с миналата година загиналите са със 7 повече, а ръстът при пострадалите е с 48. 

Вчера (20 септември) в България няма нито един загинал на пътя, съобщиха от КАТ. С цел предотвратяване на пътнотранспортни произшествия днес всички екипи на КАТ ще бъдат на пътя.

През 2021-ва Пловдивска област беше на първо място в страната с най-много тежки произшествия, изпреварвайки София-град, Варна и Бургас, припомнят от Областната администрация в Пловдив и призовават за толерантност и внимание на всички участници в движението. 

На 21 септември 2022 г. (сряда), от 11:00 ч., в Учебния център на БЧК по първа помощ за кандидат-водачи на МПС в София, бул. „Дондуков“ 61, представители на Пътна полиция към ГД „Национална полиция“ ще изнесат открит урок по пътна безопасност. Бъдещите шофьори ще се запознаят с пътната обстановка в страната и с най-честите причини за пътнотранспортни произшествия.

 

Коментари

Новини Варна