IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
16:13 | 19 декември 2016
Обновен: 06:49 | 12 май 2024

Знания в интерактивен Облак ще придобиват варненски ученици

МГ “Д-р Петър Берон” изгражда Креативна класна стая: Google лаборатория

По материала работи: Борис Проданов
Знания в интерактивен Облак ще придобиват варненски ученици

Центърът за творческо обучение и Математическа гимназия “Д-р Петър Берон”  във Варна договориха сътрудничество за изграждане на Креативна класна стая: Google лаборатория. Двете организации обединиха опит, знания и визия за създаване на иновативна среда за модерно и качествено обучение чрез възможностите на Облака (Cloud).


В нея учители и ученици ще работят с най-новите технологични решения за съвременно образование не само в България, но и в световен мащаб, коментира Александър Ангелов – управител на Центъра.


МГ „Д-р Петър Берон“ е първата профилирана гимназия в страната, в която стартира Креативната класна стая. Новата дигитална среда ще насърчи интерактивното обучение, реализирането на различни творчески идеи и натрупване на нови педагогически модели и практики, похвали се Павлин Петков – директор на учебното заведение. Той добави, че вече е натрупан опит в сътрудничество с висши учебни заведения.


Според пом.-директора Димитрина Докимова личните данни на децата са сигурно защитени, защото са в затворена мрежа на домейна mgberon.com. При загуба или открадване на мобилното устройство, на което е приложението, то веднага се изключва от някой администратор. Удобството на цялата система е, че и родителите са включени в обмена на информация чрез облачната услуга, осигуряваща функционирането на Креативната класна стая.


Борис Проданов


Още по темата: Васил Георгиев от МГ стана кмет на Варна за ден

Коментари

Новини Варна