IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
12:27 | 14 април 2017
Обновен: 02:58 | 27 април 2024

Продажбите на дронове се увеличават повече от два пъти през 2016 г.

По Коледа потребителите са купували предимно евтини безпилотни самолети

По материала работи: Юлиян Атанасов
Продажбите на дронове се увеличават повече от два пъти през 2016 г.

Въпреки че коледният сезон беше разочароващ за част от производителите на дронове, продажбите на безпилотни самолети в САЩ нарастват повече от два пъти през последната година, пише Engadget.“Премиум“ дроновете, или тези, които струват над 300 долара, са донесли най-много пари на производителите за 12-те месеца до края на февруари, сочи нов доклад на компанията за пазарни проучвания NPD Group.

 

Високият клас функции обаче, като автопилота и режима на следване, предстои да си проправят път към най-добре продаваните потребителски устройства.В рамките на първите два месеца на 2017 г. професионалните дронове в категорията за 1 000 долара и повече са се продавали най-бързо, следвани от дроновете в ценовия диапазон 300-500 долара. Това подсказва, че поставянето на обикновена камера на безпилотния самолет вече не е достатъчно.Както посочват в анализа си от NPD, дроновете с автопилот са се продавали пет пъти по-бързо от моделите с по-слаби функции.

 

Въпреки че във Федералната авиационна администрация в САЩ са регистрирани повече от 770 хил. дрона, по време на коледния сезон на 2016 г. се е появила нова вълна от пилоти аматьори и хора, които използват самолетите като хоби. Около 42% от продадените дронове по Коледа в страната са били от евтината категория – устройства в диапазона 50-100 долара. 

 

investor.bg

 

Четете още: Очаква се засилен трафик по пътищата

Коментари

Новини Варна