IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:43 | 13 юни 2019
Обновен: 18:03 | 19 април 2024

Бинали Йълдъръм: Външни сили да не се месят на Гърция и Турция

Toй призова за двустранно решение на въпросите между страните

По материала работи: Слав Велев
Бинали Йълдъръм: Външни сили да не се месят на Гърция и Турция

Външни сили не трябва да се месят в отношенията между Гърция и Турция. Това заяви кандидатът за кмет на Истанбул Бинали Йълдъръм, цитиран от Катимерини.

 

Според него всички въпроси между двете страни могат да бъдат решени двустранно. През последния месец Гърция непрекъснато съобщава за нарушаване на своето въздушно пространство от турски изтребители.

 

„Вероятно в чужбина има хора, които искат да провокират нашите отношения. Ние не трябва да попадаме в подобна ситуация. Когато външни сили се месят в чужди отношения, всичко върви погрешно. Мисля, че всички въпроси, относно Кипър и Егейско море могат да бъдат решени в съответствие с международното право“, заяви Йълдъръм.

 

Той призова за двустранно уважение. В момента Турция се намира в спор за добив на природни ресурси в ексклузивната икономическа зона на Кипър. ЕС вече обяви позиция в полза на кипърските представители.

 

fakti.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна