Варна 12°
fallback
Живот
12:17 | 13 март 2019
Обновен: 21:22 | 16 май 2024

Рецепта на деня: Руското суши - рулет Селедка под шубой

Вкусно и изключително красиво. Достойно предястие за скъпи гости

По материала работи: manager

Това любимо руско ястие има много варианти, а на български се изписва по много начини. Позволих си да използвам оригиналното наименование, което му дава gastronom.ru. Рецептата е изпробвана и изключително сполучлива.
Необходими продукти:
2 средноголеми глави червено цвекло 2 моркова 2 големи картофа 4 яйца 200 гр. сельодка - слабосолено филе 1 глава лук 100 гр. майонеза
 
Начин на приготвяне:
Сварявате (по отделно за да не се оцветят от цвеклото) зеленчуците и яйцата.
Обелете зеленчуците и ги настържете на едро ренде.
Обелете яйцата и по отделно настържете жълтъците и белтъците на ситно ренде.
Върху фолио за свежо съхранение разстелете слой от цвеклото, леко го посолете и намажете с майонеза.
Поръсете с настърганите белтъци (от тях отделете малко за украса) и ги размажете с малко майонеза.
Следват слой моркови, след това картофи с настърган лук, като всеки слой се подмазва с майонеза.
Върху картофения слой, в единия му край, сложете късчетата сельодка (нарязана на ситно).
Внимателно, започвайки от страната в която е рибата, навийте на руло с помощта на фолиото и го приберете в хладилника за поне 4 часа.
Преди поднасяне украсете рулото.
 
Да ви е сладко!
 
Превод от руски Черно море
 
 
Рецепта на деня: Руска салата с домашна майонеза без яйца
 
Рецепта на деня: Маринован сафрид
Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback