IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
13:27 | 13 януари 2017
Обновен: 14:16 | 23 март 2024

Георг Начев: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Пламен Янков
Георг Начев: Защо да остана във Варна?

Варна, нашата така обичана морска столица и моят роден град. Морската градина, морето, голямата катедрала  Света Богородица, обсерваторията, делфинариума и т.н. Всички тези места се намират в нашия малък, но прекрасен град. Варна има много голям икономически потенциал и е много важен град за българските финанси, тъй като хиляди туристи от най-различни краища на света идват, за да се насладят на една уникална, релаксираща почивка край Черно море. Освен това през 2017 Варна е избрана за европейска младежка столица на културата, което означава че през идната година много различни младежи от всякакви култури ще идват във Варна. Това ще донесе на града ни много доходи, с които да подобрим мястото, в което живеем. Също така ще донесе на много музиканти, певци, художници и други артисти шанс за изява. Така те ще могат да популяризират творенията си, което е добър старт на една кариера. 


Децата са много важен фактор за развитието на града ни. Много деца, възпитаници на варненски училища, по-късно стават наистина заможни хора и имат големи доходи. Друг кръг, в който варненците показват, че са наистина най-добрите, е спорта, най- вече във футбола и баскетбола. Варненските футболисти от Черно море не веднъж са показвали, че са най-добрите в юношеската българска футболна лига и в различни международни първенства. Преди години мой приятел, футболист в Черно море набор 2003, ми разказа за турнир, състоял се в Румъния, на който варненските футболисти без почти никакви усилия успeли да разгромят опонентите си. Едва на финала срещнали отбор, с който се затруднили и за жалост не успели да го победят. Отборът, завършил на първо място, бил румънския, а всички знаем, че да играеш на свой терен е много по-лесно. Имам общо четирима приятели, които тренират баскетбол и често ходят на различни турнири. Много често ми разказват забавни и интересни моменти от мачовете си и почти винаги се връщат с медали. Винаги ги поздравявам, защото благодарение на тях по-късно българи и чужденци ще говорят за нашия град и ще го хвалят. Освен това варненската школа на Емил Костов по Карате Киокушинкайкан (в която аз съм членувал) се е наложила като наистина успешна и много добре дисциплинирана дори и на европейско ниво. На първото ми състезание завърших на четвърто място, а всички пред мен бяха от моя клуб. 


Иска ми се все пак да поясня и главната причина, поради която бих искал да остана във Варна. Тя не е нито заради спорта, нито заради образованието. През целия си живот съм изучавал френски език и бих искал да завърша университет там. Въпреки това, след като завърша бих искал да се върна, за да мога да помогна за подобряването на околността, в която нашите наследници ще израснат. Заплатата може да е по-ниска, отколкото в западните държави, но ако всички талантливи хора отиваха там, забравяйки родния си град и малко по-малко език, как ще напредваме. Смятам че съм длъжен да се върна, за да може по- късно детето ми и внукът ми да кажат: „Горд съм, че съм варненец“! Така един ден може би не ние ще мечтаем да живеем на запад, а всички ще мечтаят да посетят нашия град Варна!

 

Георг Нелков Начев

ЕФИВ "Шарл Перо" - гр. Варна

Възраст: 13 години

Клас: 8

 

Четете още Радостина Желязкова: Защо да остана във Варна?

Теменуга Калчева: Защо да остана във Варна?

 

Илиян Кънчев: Защо да остана във Варна?

 

Десислава Цолова: Защо да остана във Варна?

 

Миглена Танчева: Защо да остана във Варна?
 

Десислава Василева: Защо да остана във Варна?

 

Станислава Иванова: Защо да остана тук? Нямам развитие тук!

 

Иванна Иванова: Защо да остана във Варна?

 

Камелия Панайотова: Защо да остана във Варна?

 

Коментари

Новини Варна