Това невероятно вкусно пилешко се приготвя само за 15 мин. и може да превърне в хит всяка вечеря. Опитайте сами!
Необходими продукти:
600 гр. пилешки каренца от бут (без кожа)
250 гр. гъби - кралска печурка, но може и по ваш избор
1 с.л. краве масло
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук (за поръсване)
1 лимон
1 щипка шафран
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Поставяте маслото, зехтина и чесъна (обелен и нарязан на ситно) в уок. Задушавате чесъна докато маслото се разтопи и поставяте пилето без да бъркате. След 2-3 мин. обръщате каренцата. След още 2-3 мин. добавяте гъбите - измити и нарязани на филийки, сока на лимона и шафрана. Задушавате докато остане "на мазнина". Посолявате.
С решетъчна лъжица прехвърляте ястието (максимално отцедено от мазнината) в чиния и поръсвате с нарязания на ситно пресен лук.
Да ви е сладко!
Черно море
Четете още: Рецепта на деня: Салата „Обичам те!“
Рецепта на деня: Вкусно, диетично, евтино и супер лесно ястие с пиле
Рецепта на деня - КАРТОФЕНА ФАНТАЗИЯ