IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
15:50 | 14 юли 2022
Обновен: 18:36 | 25 април 2024

Издирват почернената майка Мартина, завлякла хазяйка с наема и я обрала

Тя стана известна покрай трагедията във "Владиславово" при която загинаха две деца

По материала работи: Слав Велев
Издирват почернената майка Мартина, завлякла хазяйка с наема и я обрала

Кадър: Фейсбук

"Това момиче с приятеля си дойде за нощувки в студио под наем .Плати една част и от там нататък се започна едно мотане .Днес сутринта са изчезнали заедно с телевизора и приемника". За това алармира в социалната мрежа потърпевшата хазайка Мария Димитрова. Тя е подала вече сигнал в полицията, но иска да информира други хора, за да ги предпази от подобни измами.

Мартито Димитрова е младата Мартина, майка на едно от загиналите две малки деца при пожар в апартамент в кв. "Владислав Варненчик" във Варна през октомври миналата година. Тогава 33-ма души се е наложи да бъдат евакуирани от жилищния блок. Майката бе задържана за разпит., а по случая бе образувано досъдебно производство.

По време на трагедията майката е била у дома с двете деца, а бащата отишъл за мляко до магазина. Той се опитал да отвори вратата, но не успял. Впоследствие влязъл и направил опит да помогне на семейството си. Наложило се обаче да скочи от терасата на първия етаж заради пламъците.

Родителите на двете деца, които загинаха при пожар във варненски блок, бяха привлечени като обвиняеми.

Тогава се оказва, че срещу тях още през август е подаден сигнал за домашно насилие над по-голямото дете. Той е бил подаден от биологичната майка на 4-годишното момиче, за което се грижил бащата. В същото време от прокуратурата съобщиха за разминаване на версиите за избухването на пожара в апартамента.

След като стана ясно, че родителите са известни на органите на реда и са злоупотребявали с наркотици, от прокуратурата съобщиха, че има данни те са подпалили дома си.

"Към момента първоначалните данни и събраните доказателства сочат в тази насока, но все пак, за да сме категорични, трябва да бъдат приобщени всички експертизи по делото", каза тогава Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

"От доказателствата към момента се налага извод, че целта е била запалване на имуществото на значителна стойност. Първоначално като работна хипотеза беше, че пожарът е за заличаване на друго по-тежко престъпление", допълни той.

При полицейския разпит майката на децата често сменяла версиите за случилото се.

През септември социалните са били направили проверка, от която установили, че нямало следи от насилие и нередности. По думите на служителите, сигналът към тях, бил изпратен най-вероятно заради това, че бащата не допускал майката до детето ѝ.

Не става ясно дали по време на проверката на социалните работници в дома е имало електричество и при какви битови условия са отглеждани двете деца. Непосредствено след трагедията стана ясно, че в апартамента не е имало ток, а семейството е използвало туристически газови котлони.

При пожара пострада и 77-годишна съседка на младото семейство. Тя е постъпи в болница и впоследствие получи инфаркт.

Сега двойката отново е на свобода и отново явно безчинства, а ощетената хазяйка може само да се радва, че по-бързо се е отървала от Мартина и приятеля й, преди да се стигне до нова трагедия!

Коментари

Елена ( преди 1 година )
Каква майка и защо да е почернена аз съм биологичната майка на мериела .. На по голямато дете грам съвест нямат и двамата наркомани изгубили разсъдъка си без да ги накажи държавата. Знам , че не може да ми върнат детето но поне да знам , че има някакво наказание и това няма .имам не един подаден сигнал а много но никой ми обърна внимание имах дело за укриване на дъщеря ми което се забави повече от 7 месеца няма такава държава
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Diado Penko ( преди 1 година )
Издирвате е я а? Ето я намерих ви я. Обадете и се :-)https://***.alo.bg/8018394
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна