IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
09:05 | 29 юни 2018
Обновен: 12:51 | 18 април 2024

Маринела Георгиева от ПГ по текстил и моден дизайн: Гримът е изкуство и страст!

Няма бариери, когато твориш върху лицето на човек, споделя момичето в рубриката „Надеждите на Варна“

По материала работи: Пламен Янков
Маринела Георгиева от ПГ по текстил и моден дизайн: Гримът е изкуство и страст!

Маринела Георгиева е ученичка в Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна със специалност „Фризьорство“. Разказва, че най-много обаче я влече гримирането. 

 

„Благодарение на родителите ми разбрах, че това е моето призвание

Нямаше да се занимавам с гримиране, ако не бяха те. Изкарах курс, по време на който усъвършенствах способностите си. Гримът е изкуство и страст. Успокоява ме. Няма бариери, когато твориш върху лицето на човек. Можеш да правиш всичко, да го преобразиш до неузнаваемост. И все пак, най-отговорната задача е да подчертае естествената красота“, убедено е момичето.

 


 

Маринела е част от отбора, спечелил Иновационния лагер във Варненската търговска гимназия, посветен на Седмицата на парите. „Съвет да се включа в тази инициатива ми даде преподавателката ми по икономика. Бях притеснена и нямах голямо желание да участвам. Въпреки това тя успя да ме мотивира да отида и да дам всичко от себе си. Най-важното е, че научих нови неща и се запознах с приятни хора. Осъзнах, че 

 

срещите с непознати носят положителни емоции 

Хареса ми и начина, по който разпределиха отборите - всеки от нас изтегли бонбон с номер. 


Темата, върху която разсъждавахме, беше ще успеят ли криптовалутите да изместят сегашните пари. Обединихме се около идеята за създаване на валута „Х“, която ще бъде съвкупност от всички положителни качества на днешните разплащателни средства. Целта ни е да изключим банките, действащи като посредници“, разказва тя.

 


 

Маринела, заедно със съученички, е участвала в международно състезание за социални иновации. „Задачата беше да измислим начин за справяне с глобалните проблеми. Един от тях е безработицата. Затова измислихме приложение-игра, в което можеш да намериш подходящо образование или работа. За целта избираш най-интересната за теб сфера за развитие. Следващата стъпка е да участваш в игра, пресъздаваща реална ситуация. Предполага се, че ако не успееш да я преодолееш, трябва да се насочиш към друга работа. Най-големият успех е, че сред около 50 отбора от цяла България екипът ни успя да се класира на пето място на национално ниво.“

 

МАРИНЕЛА(ВДЯСНО) Е СПЕЧЕЛИЛА ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС в Пловдив за най-добър млад гримьор.
 

 

Маринела е печелила много конкурси за грим. „Най-голямо постижение за мен беше първото място в национален конкурс за най-добър млад гримьор в Пловдив. Не очаквах от всички участници именно аз да спечеля. Темата в конкурса беше „Природни стихии“. Заминах за там, след като бях избрана за най-добрата в училище. За мен

 

красотата е съчетание от естетика, симетрия и хармония

Всяка жена е красива, гримът просто подчертава силните й страни. Въпреки това не смятам, че това е най-важното нещо в един човек. 

 


 

Най-голямо вълнение и удоволствие изпитвам от реакцията, когато човек, гримиран от мен, се изправи срещу огледалото“, разказва момичето.


Маринела споделя, че семейството й се гордее с успехите, които постига. „Няма по-важно нещо от признанието на родителите. Те ме мотивират да продължавам да се развивам. Не бих повярвала в себе си и без подкрепата на приятелите си. Отговорно е да направиш близък човек още по-красив във важен за него ден“, разкрива тя. 

 


 

Вдъхновение да твори върху хората е получила от гримьорката си. „Тя ме научи какво е стил и в кой момент да спреш, за да не прекалиш. 

 

Искам да стана по-уверена и общителна, 

защото тази професия изисква умение да разговаряш с хората и да ги разбираш.“


Маринела е категорична, че иска да се развива в България. „Следващата ми цел е да обогатя това, което съм научила досега. Смятам да го постигна, като запиша да уча медицинска козметика. Поле за реализация виждам тук, във Варна. Мечтая някой ден да отворя собствен салон, в който хората да поверяват част от външния си вид в моите ръце“, завършва момичето.

 

ИЛИЯНА МИТАКОВА

 

Четете още:

Защо две 10-годишни момичета от Варна не обичат лятната ваканция?

Даниел Луканов от школа „Европейски мост“ към ОДК: Всеки от нас е лидер

Милица Иванова от клуб „Касталия” към ОДК - Варна: Живея, за да пиша!

Александър Габровски от ОДК - Варна: Писането е рисуване с думи

Деница Русева от клуб „Касталия” към ОДК - Варна: Усетила съм всеки ред, който съм написала!

Радост Денева от школа „Европейски мост“ към ОДК: Винаги защитавам позицията си!

Денимир Неделчев от школа „Европейски мост“ към ОДК: Преоткривам себе си във всеки дебат!

Пламена Борисова от Варненската търговска гимназия: Учителите ни помагат да се изградим като личности

Момчил Танев от Варненската търговска гимназия: Вярвам в идеите си!

Ивона Георгиева от Варненската търговска гимназия: В България искам да уча и да се развивам!

Анна Неделчева от Варненската търговска гимназия: Трупането на опит е ключът към успеха

Мариян Кънчев от СУ за ХНИ „Константин Преславски“: Пиша със сърцето си!

Коментари

Новини Варна