IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
08:29 | 23 януари 2017
Обновен: 20:04 | 25 април 2024

Мила Влайкова: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Пламен Янков
Мила Влайкова: Защо да остана във Варна?

Още от малки слушаме от медиите как Варна е едно село, това е най-често използваното определение за морската столица на България. Но истината, поне през моите очи, е че живея на едно от най-прекрасните места в страната.Виждала съм различни градове и държави, но винаги като се върна във Варна ми е най-красиво. Може би, защото тук съм се родила или просто защото наистина е прекрасно, не знам.  


Нека да се пренесем лятото и нека вълните ни разкажат историята на една година: Лято е, училището тъкмо е свършило. Естествено в следващите три месеца ще се чакаме на Севастопол, от там насетне ще научим всяко листенце в Морската градина къде се намира и всяка плочка по  центъра. Ще ходим на плаж, ще се възползваме от това че живеем на няколко крачки от него, ще се приберем и косите ни ще миришат на морска вода. Ще отидем до строежа в Почивка, всичко се вижда от тази сграда, морето, градът, цялата красота. Ще се качим на моста до Виница, ще прекараме деня до там и след това ще видим как слънцето пада във водата. После ще си намерим и наше място ще се събираме всеки ден там, ще посеем спомени и всичко това на фона на морския въздух. Ще опътим някой-друг изгубен турист към плажа. Ще ни навали летен дъжд някой ден, ще се скрием във ФК, а после ще си купим пуканки от дядото, който продава пред Фестивалният. Така ще измине едно лято. 


Изведнъж ще се завърнем по класните стаи, а времето ще застудее. Това пак няма да ни попречи отново да се насладим на града си. Всички знаем,ч е до Януари сняг е слабо възможно да завали. Започваме да обикаляме кафетата, да ходим в Мола, винаги ще има какво да правим, когато ни е скучно. Ще дойде Декември, коледната украса ще блесне навсякъде и градът отново ще оживее, Ще се настроим празнично и ваканцията ще дойде след около двадесет и трети. Хората заминали в други градове, в други държави ще се върнат при семействата си и любимите си хора за празниците. Всичко ще оживее в зимният дух. Децата ще отидат да се пързалят на ледената пързалка. А след няколко седмици и снегът ще завали, тогава всички ще се забавляваме като малки деца, ще се целим със снежни топки, ще падаме, ще играем и накрая ще се топлим в някое кафене. Февруари ще дойдат лебедите до морето и плажът ще се напълни с хора, които искат да ги снимат или просто да ги хранят с Хапки хляб. Още няколко месеца ще се изтърколят и отново ще бъде лято. 
Но някой ден ще пораснем и тогава голяма чат ще се преместят да живеят другаде. Ще си забравят летата тук, ще оставят дома си, за да търсят успех или щастието. Аз няма да съм един от тези  хора. Щаститето ми е тук, в спомените, в красотата на дните ми прекарани тук. И ще продължа да градя живота си в моят град- Варна.


Мила Николаева Влайкова

IV Езикова Гимназия „Фредерик-Жолио Кюри"

14 години

8 клас

 

Четете още До 31 януари изпращайте есета за Конкурса на Медийна група Черно море

 

Вероника Кираджиева: Защо да остана във Варна?

 

София Филева: Защо да остана във Варна?

 

Габриела Жекова: Защо да остана във Варна?

 

Гергана Тодорова: Защо да остана във Варна?


Ипек Алиосман: Защо да остана във Варна?


Емил Йорданов: Защо да остана във Варна?


Лу Бросар: Защо да остана във Варна?


Виолета Богданова: Защо да остана във Варна?

 

Радина Узунова: Защо да остана във Варна?

 

Никол Щерева: Защо да остана във Варна?

 

Маргарита Серебрянник: Защо да остана във Варна?

 

Живеслава Делидобрева: Защо да остана във Варна?

 

Десислава Янчева: Защо да остана да живея във Варна?

 

Йоанна Колева: Защо да остана във Варна?

 

Катерина Атанасова: Защо да остана във Варна?


Стела Начева: Защо да остана във Варна?


Георг Начев: Защо да остана във Варна?


Радостина Желязкова: Защо да остана във Варна?


Теменуга Калчева: Защо да остана във Варна?


Камелия Панайотова: Защо да остана във Варна?

 

Кристияна Кирилова: Варна – брегът на вдъхновението


Илиян Кънчев: Защо да остана във Варна?


Десислава Цолова: Защо да остана във Варна?


Миглена Танчева: Защо да остана във Варна?

 

Десислава Василева: Защо да остана във Варна?

 

Станислава Иванова: Защо да остана тук? Нямам развитие тук!

 

Иванна Иванова: Защо да остана във Варна?

 

Коментари

Новини Варна